Footgoll

6 days ago

Footgoll

UPUTE ZA KORIŠTENJE: 
U tekstu ispod pročitajte korisne upute kako da popunite svoj profil i da koristite Footgoll maksimalno efektno:
 1. Kada ste registrovali svoj profil, otvorite SETTINGS / GENERAL INFORMATION / PROFILE NAME i upišite kako želite da vam stoji ime na profilu. To može da bude vaše ime pod kojim ste se registrovali, ili vaš nadimak, ili ime koje želite da bude vidljivo u javnosti. Kada upišete vaše profilno ime (profile name), morate ispuniti polja ispod: language (jezik), nationality (državna pripadnost), biography (biografija), itd...i na kraju kliknite na UPDATE na dnu kako bi spasili promjene.
 2. U desnom gornjem uglu vaše profilne slike nalazi se kružić sa plusom (+). Kliknite na (+) i pojaviće se fudbalsko igralište. Izaberite vašu poziciju u fudbalu ako ste igrač, ili neku drugu ulogu u fudbalu pored terena kao što su: klub (club), sudija (referee), navijač (fan), agent/skaut (agent/scout), menadžer/trener (manager/coach), organizacija (organization). Kada izaberete željenu ulogu, kliknite na SUBMIT (podnijeti) ispod terena. Zavisno šta ste izabrali, ta pozcija će se pojaviti umjesto (+) u desnom gornjem uglu vaše profilne slike. 
3. Ispod profilne slike nalaze se pozicije za dva loga/zastave. Jedna od njih (lijeva) je zastava vaše države koja se pojavi automatski prema informacijama koje ste upisali prilikom registracije. Postoji također pozicija za drugi logo/zastavu gdje možete postaviti logo vašeg omiljenog kluba.
 4. VIEWERS (gledaoci) su osobe koje gledaju/prate vaš profil i sadržaj koji postavljate na vaš profil. Trebali biste učiniti maksimum kako bi privukli što više drugih osoba da budu na vašoj VIEWERS listi. To vam obezbjeđuje bazu koja vas može podržati kako bi se pojavili na naslovnoj strani Footgoll-a. Pogledajte objašnjenje pod tačkom 9. zašto su VIEWERS važni.
 5. VIEWING (gledam) su osobe (klubovi ili organizacije) koje vi gledate ili pratite. Kako dodati nove? Koristite opciju "Suggested Viewers" (Predloženi gledaoci) koja se nalazi na glavnoj stranici Vašeg profila. Ako otvarate Footgoll na kompjuteru, onda su "Suggested Viewers" na desnoj strani Vašeg ekrana, dok su na mobitelu pri dnu stranice. Jednostavno otvorite profil korisnika kojeg želite dodati, i nakon ulaska u korisnički profil samo treba da kliknete na +VIEW opciju.
Takodjer, možete ukucati nečije ime u polje pretraživač (Search) na vrhu ekrana i otvoriti profil te osobe (kluba ili organizacije). Možete taj profil dodati klikom na +VIEW. 
Pored toga, kad udjete u profil drugog korisnika možete otvoriti VIEWING ili VIEWERS listu tog korisnika, te dodati sve one koje želite da budu na vašoj VIEWING listi (+VIEW). 
 6. Kompletan sadržaj koji je postavljen na profilima koji su na vašoj VIEWING listi bit će vidljiv na vašem profilu (NEWS FEED). 
7. Kompletan sadržaj koji vi postavite bit će vidljiv na profilima onih koji su u vašoj VIEWERS listi. 
8. VIDEO: Moguće je postaviti (UPLOAD) video koji nije kraći od 5 niti duži do 30 sekundi. Ako je video duži od toga, možete ga postaviti na youtube a zatim linkovati na svoj profil na Footgoll. 
 9. BRAVO je ista opcija kao LIKE na facebook-u. 
 10. Da bi sakupili više BRAVO-a važno je imati što je moguće više VIEWERS-a koji će uvijek dobijati vaša videa kad ih objavite i koji će eventualno nagraditi vaš video sa BRAVO.
 Footgoll je internacionalna fudbalska mreža koja je jedinstvena u svijetu. Do vas je koliko ćete biti aktivni i raditi na svojoj promociji. Što imate više videa i više VIEWERS-a to su veće šanse da budete primjećeni i otkriveni.
 
 Koristite Footgoll, vaš put u fudbalski svijet.

 • 0

Footgoll

2 weeks ago

Hvala Ivici Osimu na podršci :)

 • 0

Footgoll

2 weeks ago

live387.ba

live387.ba

 • 0

Footgoll

2 weeks ago

Pratite profil live387.ba na Footgollu:

 • 0

Footgoll

2 weeks ago

Adnan Čerkez

Pratite uživo meč Samara (Rus) - Željezničar (BiH)

 • 0

Footgoll

2 weeks ago

Hvala Tariku :)

 • 0

Footgoll

3 weeks ago

Pratite Sportske novosti na Footgollu:

 • 0

Footgoll

3 weeks ago

Pratite profil Faktor na Footgollu

 • 0

Footgoll

1 month ago

Podjelite vaše objave putem Facebooka ili Twittera:
Kada postavite link, sliku ili video na Footgoll, ispod objavljenog sadržaja nalazi se malo slovo "f" koje trebate kliknuti ako želite objavu podjelit...

 • 3
  Log in to comment
 • Jeste li vi aktivni na twitteru?

 • Ne jos. Zasto? Imate li prijedlog? :)

 • Možda :)

Footgoll

1 month ago

Odličan tekst, i hvala za spominjanje Footgolla :)

 • 2